Art

Home ] Up ] [ Art ] Song ] Galleri ]

 

Denna hemsida är under uppbyggnad och kommer säkert att göras om.

Allt är insatt och redigerat utan att Alina själv har fått ta del av innehållet.

Inga bilder kommer till sin rätt på en hemsida. Men det är ett sätt att visa hennes alster.

Alina började måla och rita tidigt och under hennes första år fick jag betala räkningarna med huvudfotingar på. Allt som hade en ledig yta ritade hon på. Vissa av dessa alster har jag sparat och kommer att sätta in här vid sidan om.  
Vid en sjukhusvistelse för Cilla förgyllde Alina hennes vägg med denna söta sommarbild. boat3x2.jpg (10016 bytes)
Elevarbetet inför studenten resulterade i en konstutställning. Arbetet gick ut på att göra hela arbetet från idé till genomförandet av vernissaget. Till bilderna hör en saga som beskriver en flicka som vill ut ur sin fångenskap - ensamheten.   När orken vill så resulterar detta nog till en sagobok.  Bok 3x3.jpg (14134 bytes)
Som liten kallades Alina för "trolledoll" av sin mamma och om det har påverkat hennes figurer i målningen vet jag ej, men många troll och älvor blir det. Troll2x3.jpg (11709 bytes)
Denna tavla är i mamma Cillas ägo och gjordes 1998. Klicka på bilden och du får se den förstorad. egg2x2.jpg (11640 bytes)
En målarresa till Grekland ingick som slutmål på läsåret vid Optimål målarskola i Upplands Väsby. Denna blandteknik föreställer en port i Poros. port i Poros7 kopia.jpg (7845 bytes)
En öppen grind ledde till denna tavla, att sedan grannen som vaktade trädgården skällde på grekiska gjorde ju inget då man inte förstod vad hon sa. Men flickorna fick måla klart. blomhink3.jpg (7113 bytes)
Katten är Alinas jag, i denna tavla kan man utläsa hennes personlighet. Läraren på Kjesäter menade att med denna tavla hade hon uppnått sin höjdpunkt. katten2x2.jpg (8075 bytes)
Ett fritt arbete och en snabbt ögonkast genom bussfönstret på väg hem från skolan resulterade i denna tavla som enligt hennes lärare på Optmål tillhör en av hennes bästa. tread 2x2.jpg (6822 bytes)