Olika pajrecept

Kycklingpaj för 6 personer (påstår de)

Deg
2 dl vetemjöl (3 dl)
100 gr margarin (150 gr)
1-2 msk vatten (2-3 msk) jag tar alltid whisky

Fyllning
1 grillad kyckling
1 stor burk hackade champinjoner
1 grön paprika
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 dl svampspad + 1 dl vatten
½ tärning hönsbuljong
salt och peppar
1 tsk curry
1-2 dl riven ost
1 burk creme fraiche
uppvispat ägg till pensling

1 Nyp ihop degen och låt vila ½ timme

2 Sätt ugnen på 250 grader

3 Plocka rent kycklingköttet och hacka det i tärningar
Tärna paprikan
Fräs margarin i en stekpanna och bryn de avrunna champinjonerna, pudra över mjöl och curry och rör om och späd med svampspad och vatten, smula över buljongtärningen och lägg i paprikan och låt såsen puttra några minuter.
Rör sedan ner creme fraiche, salt och peppar och lägg i köttet.

4 Klä en pajform med degen. (Spara lite deg till remsor som lägges överst. Pensla remsorna med ägget.)

Grädda i ca 20 min

Servera med sallad och rostat bröd

Kan göras i ordning i god tid innan gästerna kommer och gräddas medan drinken intages

Smaklig måltid

Kram Cilla

Ouiche Lorraine

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 - 150 g margarin
1-2 msk wiskey gärna rökt

Nyps ihop och gräddas med överhäng på formen i 200 gr i ca 10 min
(Jag gör alltid min deg i matberedaren.)

Fyllning kan variera i det oändliga efter vad kylskåp och skafferi har att erbjuda men till Quiche Lorraine gäller
1 hg marger rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk/mölkgrädde
1 hg färskriven ost
lite permisan
salt och peppar
Jag brukar även lägga i lite chilipulver för både färg och smak.
Gräddas 200 gr i 20-30 min

Vid större sats och form så måste gräddtiden utökas - fyllningen ska ha "stannat" dvs stelnat.